تعلیم موسیقی و نظر مکارمبا توجه اقدام آموزش و پرورش در برگزاری کلاس آموزش موسیقی برای اوقات فراغت دانش آموزان، استفتائی که به دفتر آیت الله مکارم نیز فرستاده بودیم و اخیرا به دستمان رسید را انتشار می دهیم تا نوشتار قبلی خود را تکمیل نماییم لذا سوال و جواب به صورت زیر است:

اخیرا مشاهده شده، نهادهایی از جمله آموزش و پرورش، جهت اوقات فراغت دانش‌آموزان اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزش موسیقی برای نوجوانان و دانش‌آموزان می‌نمایند. آموزش موسیقی و همچنین ترویج آن به خصوص در شرایط امروز جامعه چه حکمی دارد؟

آموزش نواختن آن دسته از آلات موسیقی که غالبا با آن، آهنگهای مناسب مجالس لهو و فساد نواخته می شود جایز نیست و در غیر آن اشکالی ندارد که تشخیص آن با مراجعه به اهل عرف، یعنی افراد فهمیده متدین، ممکن خواهد شد.

تعلیم موسیقی و نظر مکارم

اندازه واقعی تصویر

بنابراین، از نظر آیت الله مکارم کلا آموزش آن دسته از آلات موسیقی که غالبا با آن در جامعه، آهنگهای حرام نواخته می شود جایز نیست هر چند مقصود آموزش دهنده در آموزش دادن، استفاده حلال از آن باشد. این در حالی است که در تعداد زیادی از آلات موسیقی (در جامعه امروزی ما) غالبا نواختن حرام صورت می گیرد. بنابراین هر چند ایشان در مورد شنیدن موسیقی می فرمایند: آهنگهایی که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام و غیر آن حلال است (استفتائات، ج 3، س 460)» اما در مورد تولید، خرید، فروش و ارائه تصویر آلات موسیقی در وسائل ارتباط جمعی و همچنین تعلیم موسیقی ملاک را استفاده غالبی آن در جامعه دانسته و می فرمایند: در آلاتی که غالبا موسیقی حلال با آن نواخته می شود، خرید، فروش، تولید و تعلیم آن جایز است ولی در آلاتی که غالبا با آن موسیقی حرام نواخته می شود، خرید، فروش، تولید و ارائه تصویر آن در وسائل ارتباط جمعی و تعلیم آن حرام می باشد. (استفتائات، ج 3، س 460 و استفتاء فوق از سایت مکارم)

مطالب مرتبط:

حکم شرعی موسیقی و تعلیم و تعلم و ترویج آن از نظر مراجع تقلید

نظر آیت الله مکارم در مورد تعلیم موسیقی

حکم شرعی موسیقی و تعلیم و تعلم و ترویج آن

موسیقی ,آموزش ,حرام ,تعلیم ,غالبا ,نواخته ,آلات موسیقی ,آموزش موسیقی ,الله مکارم ,ارتباط جمعی ,تعلیم موسیقی ,خرید، فروش، تولید ,شود، خرید، فروش،
مشخصات